عوارض ایمپلنت دندان یکی از مهم ترین موضوعاتی است که افراد در آستانه مراجعه به دندانپزشک در همان جلسه مشاوره مطرح می کنند. اگرچه ایمپلنت یا همان کاشت پروتزهای دندانی یکی از زیباترین و مؤثرترین روش ها برای جایگزین کردن دندان های از دست رفته به حساب می آید و دارای مزیت های فراوانی هست، اما به هر حال عوارضی نیز دارد که هرگز نباید آنها را نادیده گرفت.
کلینیک دندانپزشکی پدیدار دنتال در ادامه این مطلب قصد دارد تا در مورد عوارض ایمپلنت دندان با شما صحبت کند. بنابراین اگر در آستانه مراجعه به دندانپزشک برای انجام ایمپلنت اقساطی تهران هستید، بهتر است تا پایان این مطلب با کلینیک پدیدار دنتال همراه باشید.
با عوارض ایمپلنت دندان آشنا شوید
منظور ما از عوارض ایمپلنت دندان، مجموعه عواملی هستند که باعث ناراحتی و ایجاد یک سری مشکلات جانبی پس از کاشت ایمپلنت خواهند شد. البته این عوارض و شرایط بستگی به وضعیت عمومی بیمار، وضعیت دهان و دندان، لثه، فک و سطح رعایت بهداشت دهان دندان از سوی خود وی دارد.
به طور کلی، عوارض جانبی ایمپلنت دندان به دو دسته کلی تقسیم می شوند که عبارتند از:
- عوارض کوتاه مدت ایمپلنت دندان
- عوارض بلند مدت ایمپلنت دندان
به این نکته توجه داشته باشید که اگر بنا به هر دلیل پس از انجام ایمپلنت دندان با عوارض ناخواسته ای که قرار به ابتلا به آنها نبوده است، مواجه شوید، موضوع را بی درنگ با دندانپزشک خود در میان بگذارید.
عوارض کوتاه مدت ایمپلنت دندان
مجموعه عواملی که ما از آنها به عنوان عوارض کوتاه مدت ایمپلنت های دندانی یاد می کنیم، پیامدهایی هستند که پس از گذشت مدت زمان کوتاهی از انجام ایمپلنت، فرد را به خود درگیر می کنند. البته این دسته از عوارض معمولاً زودگذر و موقت هستند و پس از کاشت ایمپلنت های دندانی ظاهر می شوند؛ ولی به هر حال باید با عوامل و نشانه های آن آشنا شوید.
مهم ترین عوارض کوتاه مدت ایمپلنت دندان عبارتند از:
- ایجاد درد بعد از انجام ایمپلنت دندان
- ایجاد تورم، التهاب و خونریزی در ناحیه عمل
البته ما توصیه نمی کنیم که عوارض کوتاه مدت ایمپلنت دندان را خیلی جدی و یا خیلی ساده در نظر بگیرید؛ ولی به هر حال عاقلانه ترین راه برای برطرف کردن و یا اطمینان از جدی نبودن این عوارض، مراجعه به کلینیک دندانپزشکی غرب تهران و کاشت ایمپلنت است.
عوارض بلند مدت ایمپلنت دندان
منظور از عوارض بلند مدت ایمپلنت دندان، مجموعه مشکلات و ناهنجاری هایی است که پس از گذشت مدت زمان زیادی از کاشت ایمپلنت های دندانی بروز می کنند. این گروه از عوارض عبارتند از:
- ایجاد عفونت در ناحیه لثه و فک
- ایجاد التهاب و تورم در محل قرار گرفتن پایه ایمپلنت
- شکسته شدن هر یک از اجزای ایمپلنت
- لق شدن ایمپلنت
- بروز عفونت در اطراف ایمپلنت
- برداشته شدن تاج دندان
- ورود پایه ایمپلنت به حفره سینوس
البته توجه داشته باشید که بسیاری از دندانپزشکان، مشکلات سینوسی را نیز به عنوان پیامدهای منفی ایمپلنت در بلندمدت قلمداد می کنند. بدین ترتیب اگر مدت زمان زیادی از عمل کاشت ایمپلنت گذشته و تازه متوجه مشکلات سینوسی شده اید، توجه داشته باشید که این مشکل می تواند یکی از عوارض جانبی بلندمدت ایمپلنت باشد؛ که باید خیلی سریع نسبت به کنترل و درمان قطعی آن اقدام شود.
روش های پیشگیری از انواع عوارض ایمپلنت دندان
کاشت ایمپلنت و استفاده از فواید و مزیتهای آن از یک سو، و عوارض ناخواسته کوتاه مدت و بلند مدت ناشی از آن از سوی دیگر، عملاً مراجعین را در یک دوراهی چالشبرانگیز قرار میدهند. در واقع مراجعه کننده در بدو ورود بهخوبی میداند که آیا مراقبت های بعد از کاشت ایمپلنت میتواند برای او مفید باشد یا باعث آسیب دیدن او خواهد شد.
بهترین راهکار برای پشت سر گذاشتن این چالش، آشنا شدن با روش های پیشگیری از عوارض بعد از کاشت ایمپلنت می باشد. بدین ترتیب بیمار در جریان مهم ترین عواملی که منجر به بروز پیامدهای جانبی منفی خواهند شد، قرار خواهد گرفت و در جهت رفع آنها اقدام خواهد کرد. توجه داشته باشید که برخی از عوامل بروز پیامدهای منفی پس از ایمپلنت، عواملی هستند که با دقت و آموزش می توان آنها را کنترل و یا برطرف نمود. در ادامه این مطلب، مهم ترین روش های پیشگیری از عوارض منفی ایمپلنت دندان را توضیح خواهیم داد.
پیشگیری از عوارض جانبی ایمپلنت دندان
شما با در پیش گرفتن یک سری موارد می توانید به راحتی از کمند عوارض جانبی و منفی ایمپلنت دندان خلاص شوید. مهم ترین این موارد عبارتند از:
کاهش یا ترک مصرف سیگار
استفاده از انواع مواد دخانیات مثل سیگار، قلیان و مواد مخدر، بسیاری از عفونت های دهان و دندان را برطرف می کند. به طور کلی، مصرف سیگار احتمال ابتلا به عفونت های دهان، دندان، لثه و فک در زمان کاشت ایمپلنت و پس از آن را افزایش می دهد. همان طور که می دانید، فرایند کاشت ایمپلنت یک فرایند طولانی مدت است که در این دوره، اقدامات خاصی بر روی دندان بیمار انجام می شود. گاه بیمار نیاز به کشیدن دندان اضافی دارد و گاه تحت جراحی های تکمیلی پیوند استخوان و لثه قرار می گیرد و در نهایت باید تن به کاشت ایمپلنت در دل استخوان فک بدهد که در هر حال باعث افزایش احتمال عفونت می شود.
به همین دلیل، هرگونه اقدام در جهت کاستن و یا حذف مصرف سیگار و سایر مواد دخانیات می تواند احتمال التهاب و عفونت محل ایمپلنت را کاهش داده و یا به طور کلی آن را برطرف سازد. برای مطالعه بیشتر می توانید مقاله خطرات سیگار و قلیان بعد از جراحی دندان عقل را مطالعه فرمایید.
مراجعه به متخصصین دندانپزشک ماهر و با تجربه
در سال های اخیر، یکی از مهم ترین دلایل بروز پیامدهای منفی و عوارض جانبی ناشی از ایمپلنت دندان، مراجعه به دندانپزشکان و مطب هایی بوده است که بنا به هر دلیل از دانش و مهارت لازم در این زمینه برخوردار نبوده اند. فرایند کاشت ایمپلنت دندان یک فرایند تخصصی و تجربی است و دندانپزشک نمی تواند فقط بر اساس آموزه های آکادمیک خود اقدام به این کار کند؛ بلکه برای این کار نیاز به تمرین پیوسته و کار بر روی ماکت ها و ابزارهای آموزشی دارد.
خوشبختانه کلینیک تخصصی پدیدار دنتال با بهره گیری از کادر مجرب و ماهر و متخصصین زبده در کنار تجهیزات پیشرفته و به روز از ضریب رضایتمندی بسیار بالایی در بین مراجعین خود برخوردار است.
استفاده از مواد باکیفیت در ایمپلنت های دندانی
یکی دیگر از عوامل بروز آسیب های جانبی بر اثر انجام ایمپلنت دندان، استفاده دندانپزشک از مواد نامرغوب و بی کیفیت بوده است. به همین دلیل، در زمان مراجعه به مطب ها و کلینیک های تخصصی دندانپزشکی، از دندانپزشک خود بخواهید که در مورد مواد مورد استفاده در ایمپلنت توضیحاتی به شما ارائه کند و تا حد امکان از بهترین برندهای ایمپلنت موجود در بازار استفاده کند. مراجعه به سایر بیماران حاضر در کلینیک یا مطب دندانپزشکی و استعلام سطح کیفیت و میزان رضایت از دندانپزشک می تواند تا حد زیادی از عوارض ناشی از مواد نامرغوب بکاهد.
دلایل اصلی پس زدن ایمپلنت های دندانی
یکی از مهم ترین عوارض و پیامدهای جانبی ناشی از ایمپلنت دندان که می تواند در کوتاه مدت یا در بلندمدت اتفاق بیافتد، موضوع پس زدن ایمپلنت دندان است. به همین دلیل اگر شما نیز جزء آن دسته از بیمارانی هستید که با پدیده پس زدن ایمپلنت دندان مواجه می شوند، در کوتاه ترین زمان ممکن به دندانپزشک مراجعه کرده و از او بخواهید که در زمینه برطرف کردن این عارضه اقدامات لازم را انجام دهد.
البته توجه داشته باشید که بیماری های زمینه ای مثل روماتیسم مفصلی، سلیاک، اسکلروز، و دیابت نوع ۱ می توانند در کوتاه مدت باعث پس زدن ایمپلنت شوند. از این گذشته، مصرف داروهای خاص و سیستم ایمنی ضعیف نیز می توانند در کوتاه مدت، منجر به پس زدن کاشت ایمپلنت دندان شوند. از جمله عواملی که در درازمدت می توانند به پس زدن ایمپلنت دندان کمک کنند، می توان به این موارد اشاره کرد:
- عادت به دندان قروچه
- تحلیل و تضعیف استخوان فک
- عدم رعایت صحیح بهداشت دهان و دندان
- بروز عفونت های شدید دهان و دندان
هرچند این عوامل با فاصله نسبتاً زیادتری از زمان انجام عمل ایمپلنت دندان ظاهر می شوند، اما حتماً باید در اسرع وقت به دندانپزشک مراجعه کنید؛ در غیر این صورت، این عوارض می توانند سلامت کلی بدن شما را به خطر بیاندازند.
سخن پایانی
آنچه که در این مطلب خواندید، اختصاص به این موضوع داشت که عوارض ایمپلنت دندانی چه ماهیت و تعریفی دارند و برای جلوگیری از بروز این گونه عوارض چه اقداماتی باید صورت پذیرد. توجه داشته باشید که ایمپلنت دندان می تواند بیش از آن چه که شما تصور می کنید، فواید و محاسن خوبی به همراه داشته باشد. ولی در مورد مضرات آن، می توان با کمی دقت وسواس و رعایت یک سری نکات بهداشتی، نسبت به جلوگیری از این گونه عوارض ناخواسته اقدام نمود.
کلینیک تخصصی پدیدار دنتال با همکاری تیمی از مشاورین متخصص و حرفه ای خود، آماده ارائه خدمات مشاوره ای رایگان، حتا برای غیر مراجعین، می باشد.