مراحل کاشت ایمپلنت

از زمان انجام مشاوره برای کاشت ایمپلنت دندان تا زمان کاشت نهایی آن، مدت زمانی در حدود ۳ تا ۹ ماه فاصله خواهد بود؛ که در پایان این مدت زمان، دندانپزشک عملیات روکش‌گذاری را انجام خواهد داد. این‌که در این مدت زمان چه اتفاقاتی می‌افتد و کاشت ایمپلنت طی چه مراحلی صورت خواهد گرفت، موضوعی است که کلینیک دندانپزشکی غرب تهران قصد دارد در ادامه این مطلب به بیان مراحل کاشت ایمپلنت بپردازد. 

ایمپلنت دندان چیست؟

نخست به این موضوع بپردازیم که ایمپلنت دندان چیست؟ و سپس به سراغ مراحل آن خواهیم رفت. ایمپلنت دندان یکی از بهترین روش‌ها برای جایگزین کردن دندان‌های از دست رفته (بر اثر ضربه، پوسیدگی، کشیده شدن و …) و پر کردن جاهای خالی روی لثه است. در این روش، دندانپزشک پایه فلزی و پیچ مانندی را که قرار است فونداسیون دندان آینده شما باشد را در داخل استخوان فک فرو می‌کند. طی چند ماه، استخوان فک با ترمیم خود این پایه را محکم و در خود جاسازی می‌کند و در پایان این مدت زمان، دندانپزشک اقدام به قرار دادن روکش دندان بر روی پایه فلزی خواهد کرد و بدین ترتیب جای خالی دندان شما پر خواهد شد.

مراحل کاشت ایمپلنت

مشاوره پیش از ایمپلنت

اگر تصمیم به انجام کاشت ایمپلنت اقساطی تهران دارید، بهتر است در خلال جلسه مشاوره‌ای که با دندانپزشک خود خواهید داشت، از وی بخواهید که صفر تا صد فرایندهایی که باید انجام پذیرند تا شما به هدف نهایی خود یعنی کاشت دندان برسید را برای شما توضیح دهد. جلسه مشاوره از این حیث برای شما اهمیت خواهد داشت که ضمن آشنایی با سلسله اقداماتی که بر روی دندان شما انجام خواهند شد، با هزینه‌ها، ویژگی‌ها و شرایطی که باید داشته باشید نیز آشنا خواهید شد. 

اقدامات لازم برای شروع کاشت ایمپلنت دندان

زمانی که شما تصمیم به انجام کاشت ایمپلنت دندان می‌گیرید، این اقدامات باید به ترتیب انجام شوند:

  • معاینه کامل دندانپزشک (شامل مشاوره، تصویربرداری یا سی‌تی اسکن و شناسایی مشکلات اساسی دهان و دندان و همچنین شناسایی بیماری‌های احتمالی مراجعه کننده)
  • تدوین برنامه درمانی (مشخص کردن تعداد ایمپلنت‌ها، انتخاب نوع و اندازه مناسب ایمپلنت، تصمیم در مورد روش‌های اضافی دیگر مانند پیوند استخوان یا لیفت سینوس)
  • آماده سازی (کشیدن دندان مزاحم در صورت وجود، برطرف کردن بیماری لثه یا پیوند استخوان)
  • بررسی انتظارات بعد از عمل ایمپلنت (عوارض احتمالی و هرگونه درمان جایگزین مورد نیاز برای بیمار)

سلسله مراحل ایمپلنت دندان

سلسله مراحل کاشت ایمپلنت به ترتیب به این‌صورت هستند:

1. جلسه مشاوره

نخستین و مهم‌ترین مرحله برای کاشت دندان، مشاوره با دندانپزشک است. دندانپزشک در این جلسه به معاینه کلی دهان و دندان بیمار می‌پردازد تا با وضعیت استخوان فک و سلامت سایر دندان‌ها آشنا شود. به منظور انجام ارزیابی‌های اولیه، دندانپزشک در این جلسه از بیمار می‌خواهد که نسبت به عکسبرداری با پرتو ایکس اقدام کند. در این جلسه، بیمار گزارشی از وضعیت کلی سلامت جسمانی و یا بیماری‌های زمینه‌ای خود، مثل بیماری‌های خاص از قبیل فشار خون، دیابت، ناراحتی قلبی، تیروئید، بیماری هموفیلی و … را به دندانپزشک اعلام می‌کند.

مراحل کاشت ایمپلنت

کلیه مسائل مربوط به جنس ایمپلنت و دوام آن و همچنین مقایسه چند نوع ایمپلنت موجود در بازار و مباحث هزینه‌ای و مدت درمان، از جمله دیگر موارد حاشیه‌ای هستند که در همین جلسه مشخص می‌شوند. 

در جلسه مشاوره، دندانپزشک با این موارد آشنا می‌شود:

  • تعداد دندان‌هایی که از دست داده‌اید و باید بازیابی کنید
  • وضعیت سلامت استخوان فک (کودکان زیر ۱۸ سال که هنوز استخوان فک آنها رشد کامل خود را نکرده، به همین دلیل امکان ایمپلنت ندارند)
  • نیاز یا عدم نیاز به پیوند استخوان فک
  • سطح سلامت بافت دهان
  • بیماری یا شرایط خاصی که بر روی استخوان‌های شما تأثیر گذاشته باشد
  • تمایل یا عدم تمایل به استفاده از دندان مصنوعی
  • مشکلات گفتاری
  • مصرف یا عدم مصرف سیگار
  • امکان تحمل چند ماه برای کاشت دندان

2. کشیدن احتمالی دندان

اگر دندانپزشک تشخیص دهد که یک یا چند دندان شما برای انجام ایمپلنت ایجاد مزاحمت خواهند کرد، باید نسبت به کشیدن دندان یا دندان‌های مزاحم اقدام کند. بنابراین با استفاده از بی‌حس کننده‌های قوی، اقدام به کشیدن دندان می‌کند.

3. پیوند استخوان

اگر دندانپزشک تشخیص دهد که استخوان فک شما از استحکام کافی و بافت مناسب برای نگه داشتن ایمپلنت فک بالا و پایین برخوردار نیست، پس از کشیدن دندان اقدام به جراحی فک می‌کند تا مقاومت آن را افزایش دهد. معمولاً افرادی که به مدت طولانی بی‌دندان بوده‌اند، دچار این عارضه خواهند بود. در صورتی‌که مورد عمل پیوند استخوان فک قرار بگیرید، باید مدتی صبر داشته باشید تا بافت استخوان بهبود پیدا کند و بتواند پذیرای پایه فلزی ایمپلنت باشد. 

4. عمل جراحی و استقرار ایمپلنت

در این مرحله، دندانپزشک با ایجاد برشی بر روی لثه به استخوان فک می‌رسد و با سوراخ کردن آن، ایمپلنت را داخل آن قرار می‌دهد. این پایه قرار است ریشه دندان آینده شما باشد. پس از این فرایند باید مدت زمانی صبر کرد تا استخوان در داخل ایمپلنت رشد کند و در واقع فک، ایمپلنت را به عنوان بخشی از خط طبیعی لثه بپذیرد. این فرایند بستگی به قدرت ترمیم کنندگی بدن بیمار دارد و می‌تواند بین ۳ تا ۹ ماه در نوسان باشد. در این مدت باید از مراقبت لازم از محل ایمپلنت غافل نشوید تا احتمال عفونت آن کاهش پیدا کند. 

در این مرحله که سخت‌ترین و حساس‌ترین مرحله برای ایمپلنت گذاری است، ممکن است ناراحتی‌هایی را تجربه کنید. در این مدت زمان، ممکن است دچار تورم لثه و صورت، کبودی پوست و لثه‌ها، خونریزی جزئی و درد در محل ایمپلنت شوید. 

مراحل کاشت ایمپلنت

5. استقرار اباتمنت و روکش موقت

پس از سپری شدن دوره چند ماهه از زمان کاشت ایمپلنت، زمان قرار گرفتن اباتمنت بر روی آن فرا می‌رسد. این قطعه قرار است پایه فلزی را به روکش متصل کند. برای قرار گرفتن اباتمنت، نخست بی‌حسی موضعی انجام می‌شود تا بیمار دردی را احساس نکند. سپس بر روی اباتمنت، یک روکش موقت قرار می‌گیرد. اگر وضعیت لثه و بدن بیمار مساعد باشند، دندانپزشک فرایند ایمپلنت و اباتمنت را در یک جلسه انجام می‌دهد. 

6. قالب‌گیری

دندانپزشک برای طراحی و تولید روکش دائمی باید قالب‌گیری ایمپلنت انجام دهد. در طی این مرحله، روکش ساخته شده با دندان‌های دیگر سازگاری پیدا می‌کند. پس از تهیه قالب، بر روی آن روکش ساخته می‌شود و روکش به دست آمده بر روی اباتمنت قرار می‌گیرد.

مرحله قالب‌گیری معمولاً بین ۵ تا ۱۰ دقیقه به طول می‌انجامد.

7. استقرار روکش دائمی بر روی اباتمنت

در این مرحله، روکش ایمپلنت به صورت ثابت ساخته می‌شود و بر روی اباتمنت قرار می‌گیرد. البته برای این مرحله می‌توان از روکش متحرک نیز استفاده کرد. 

پس از قرار گرفتن ایمپلنت، چنان‌چه دچار ناراحتی پیوسته، درد شدید، خونریزی، تورم و ناهمواری بر روی روکش بشوید، حتماً به دندانپزشک خود اطلاع دهید.

رعایت بهداشت در مورد ایمپلنت

روکش ایمپلنت نیز باید مانند دندان طبیعی مورد مراقبت روزمره قرار داشته باشد. برای این منظور، هر روز از مسواک و نخ دندان استفاده کنید و با شستشوی مداوم آن از ایجاد جرم و تغییر رنگ در آن جلوگیری کنید.

مراحل کاشت ایمپلنت

سلسله مراحل ایمپلنت فوری دندان

ایمپلنت فوری، که به آن ایمپلنت یک روزه هم گفته می‌شود، به دو روش ایمپلنت پانچ و ایمپلنت دیجیتال صورت می‌پذیرد. البته واقعیت این است که تمامی مراحل کاشت دندان در یک جلسه صورت نمی‌گیرد؛ ولی به‌طور کلی مراحل ایمپلنت دندان به صورت فوری به این شرح است:

  • معاینه اولیه و مشاوره با دندانپزشک به همراه ارائه سوابق پزشکی
  • انجام تصویربرداری سه بعدی و پرتو ایکس
  • کشیدن دندان در صورت لزوم (در همان جلسه و یا چند روز قبل از ایمپلنت)
  • قرار گرفتن ایمپلت در داخل بافت استخوان
  • قرار گرفتن اباتمنت و روکش موقت
  • قرار گرفتن روکش دائمی

همان‌طور که مشاهده کردید، مراحل انجام ایمپلنت فوری دندان شباهت بسیار زیادی با ایمپلنت معمولی دارد؛ با این تفاوت که در این روش مراحل کشیدن دندان، قرار گرفتن ایمپلنت و قرار گرفتن روکش موقت می‌توانند همگی در یک جلسه انجام شوند. 

سخن پایانی

کلینیک دندانپزشکی پدیدار دنتال با استفاده از کادر درمان متخصص و مجرب و تجهیزات پیشرفته و همچنین برگزاری جلسات مشاوره رایگان برای مراجعین در بدو ورود، یکی از بزرگ‌ترین و معتبرترین مراکز انجام ایمپلنت دندان به حساب می‌آید. کلینیک پدیدار دنتال در این مقاله تلاش کرد تا شما را با اصول و مراحل کاشت ایمپلنت دندان و همچنین چگونگی انجام ایمپلنت فوری یا ایمپلنت یک روزه آشنا کند.

توجه داشته باشید که تعداد مراحل انجام ایمپلنت می‌تواند با توجه به ساختار بدنی و توان فردی که مختص هر مراجعه کننده هست، از یک تلرانس نسبی نسبت به آنچه که در مقاله ارائه شد، برخوردار باشد. 

5/5 - (1 امتیاز)