تفاوت ایمپلنت با روش‌های دیگر جایگزینی دندان

تفاوت ایمپلنت با روش‌های دیگر جایگزینی دندان

در چند سال گذشته روش درمانی ایمپلنت، خود را به عنوان مؤثرترین و رایج‌ترین روش برای ترمیم جاهای خالی دندان‌های از دست رفته معرفی کرده است. بسیاری از افراد بر اثر یک سری عوامل طبیعی یا غیرطبیعی، از جمله پوسیدگی، شکستگی، عفونت‌های شدید، و فرایندهای دندانپزشکی دیگر، یک یا چند دندان خود را از دست داده‌اند و در جستجوی روش‌هایی برای ترمیم جای خالی و احیای توانایی‌ها و امکاناتی هستند که بر اثر فقدان یک یا چند دندان خود از دست داده‌اند. 

در عین حال ایمپلنت دندان، تنها یکی از گزینه‌ها برای ترمیم دندان‌های از دست رفته به‌حساب می‌آید و هنوز گزینه‌های دیگری که از قبل وجود داشته‌اند نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند.

کلینیک دندانپزشکی پدیدار دنتال در ادامه این مطلب قصد دارد تا ضمن تفاوت ایمپلنت با روش‌های دیگر جایگزینی دندان، این روش‌ها را با یکدیگر مورد مقایسه قرار دهد تا در پایان بتوانید به یک جمع‌بندی ساده و قطعی در مورد میزان قطعیت و اطمینان از روش ایمپلنت اقساطی تهران دست پیدا کنید. 

مقایسه ایمپلنت با دندان مصنوعی

ایمپلنت بهتر است یا دندان مصنوعی؟

در روش استفاده از دندان مصنوعی، لاستیک‌های مخصوص یا آلیاژ‌های گوناگون دیگر برای ساخت این دندان‌ها استفاده می‌شود. دندان‌های مصنوعی از تفاوت‌های بسیار زیادی با روش ایمپلنت برخوردارند. دندان مصنوعی بیشتر برای آن دسته از افرادی مناسب است که دندان‌های زیادی را از دست داده باشند. چون اجرای فرایند ایمپلنت برای تک‌تک دندان‌های از دست رفته، نه‌تنها هزینه بسیار زیادی را با خود به‌همراه خواهد داشت، بلکه زمان و جراحت گسترده‌ای را نیز به بیمار تحمیل می‌کند. البته توجه داشته باشید که کارایی و ویژگی‌های موجود در ایمپلنت در مقایسه با دندان‌های مصنوعی بسیار بیشتر است. ایمپلنت از ساختار پیچیده‌تر و طول عمر بیشتری برخوردار است. 

مقاسیه ایمپلنت با دندان مصنوعی

معمولاً ایمپلنت‌ فک بالا و پایین در مقایسه با دندان‌های مصنوعی از عملکرد بهتری برخوردارند. ایمپلنت به‌دلیل اتصال مستقیم و جوش خوردن در داخل بافت استخوان فک، به بافت طبیعی دندان نزدیک‌تر است و استحکام آن فوق‌العاده بیشتر از دندان مصنوعی خواهد بود. این در حالی‌ست که امکان دارد دندان‌های مصنوعی در طول زمان دچار تحلیل لثه شوند؛ ولی ایمپلنت‌ها هرگز کارایی و عمر مفید لثه‌ را تحت تأثیر خود قرار نمی‌دهند.

با این حال، متخصصین در مواجهه با افرادی که از عارضه تحلیل لثه نیز رنج می‌برند، پیشنهاد می‌کنند که این افراد از دندان مصنوعی استفاده کنند. اگرچه دندان مصنوعی ویژگی‌های جالب توجه ایمپلنت را ندارد و از پیچیدگی چندانی برخوردار نیست، ولی یک روش کم تهاجمی به‌حساب می‌آید. اما به‌طور کلی در مقایسه با ایمپلنت دندان از کارایی چندان بالایی برخوردار نیست.

دندان‌های ثابت؛ دندان‌های متحرک

دندان‌های مصنوعی می‌توانند به دو روش جای خالی دندان‌های از دست رفته را جبران کنند:

  • دندان مصنوعی ثابت
  • دندان مصنوعی متحرک

در روش دندان‌های مصنوعی از نوع ثابت، به این ترتیب عمل می‌شود که دندان مصنوعی به‌وسیله ابزار و تجهیزات خاصی بر روی استخوان فک قرار می‌گیرد و امکان جدا شدن آن هرگز وجود ندارد؛ مگر با استفاده از عمل جراحی دوباره. معمولاً این روش برای افرادی مناسب است که از مشکلات فک رنج می‌برند و بنا به هر دلیل امکان استفاده از دندان مصنوعی متحرک را ندارند. 

دندان‌های مصنوعی ثابت و متحرک با توجه به فرم و ساختار ظاهری لثه طراحی می‌شوند و در جای خالی دندان از دست رفته قبلی قرار می‌گیرند. در این روش، فرد می‌تواند در هر زمان دندان متحرک خود را از دهان خارج کند. 

مقایسه ایمپلنت با بریج دندانی

ایمپلنت بهتر است یا بریج دندانی؟

اگر شما نیز جزو آن دسته از افرادی هستید که دندان‌های کنار محل دندان از دست رفته شما سالم هستند، می‌توانید از روش بریج دندان استفاده کنید. معمولاً بریج دندان دارای ساختاری از جنس مس، سرامیک یا طلا است. در این روش، دندان‌های کناری به عنوان پایه پُل استفاده می‌شوند و در نهایت با کمک همدیگر کمک می‌کنند تا فضای خالی وسط به‌خوبی پُر شود. البته بریج نیز مثل تمامی روش‌های دیگر جایگزینی دندان‌های از دست رفته، از مزیت‌ها و معایب خاص خود برخوردار است. اما به هر حال با ظهور روش‌های نوین ایمپلنت، بریج دندان (شامل انواع بریج مریلند، بریج کنسول، بریج سنتی و …) از استقبال زیادی برخوردار نیستند. 

مقایسه ایمپلنت با بریج دندانی

به این نکته نیز توجه داشته باشید که بریج دندان در مقایسه با ایمپلنت از قیمت کم‌تری برخوردار است، زمان بهبودی آن کمتر است و یک روش کم تهاجمی‌تر به حساب می‌آید. اما در سوی دیگر، ایمپلنت اگرچه یک روش گران‌قیمت‌تر نسبت به بریج دندانی به حساب می‌آید، اما ماندگاری این روش بسیار بیشتر از بریج است. 

ماهیت بریج دندانی به این ترتیب است که باعث از بین رفتن مینای دندان‌های مجاور خود می‌شود. از این گذشته، با کاشت بریج دندان باید بهداشت دهان و دندان به صورت مرتب و جدی مورد پیگیری قرار گیرد. 

در نظر داشته باشید که اجرای ایمپلنت هیچ‌گونه آسیبی به دندان‌های مجاور وارد نمی‌کند و یک ساختار کاملاً مستقل و مجزا به حساب می‌آید. 

مزیت‌های ایمپلنت در مقایسه با روش‌های دیگر

اگرچه مزایای ایمپلنت دندان دارای پیامدهایی نیز هست که با کمی دقت می‌توان بسیاری از آنها را برطرف کرد و البته برخی از آنها جنبه موقتی دارند، اما این روش مزیت‌های بسیار زیادی در مقایسه با سایر روش‌های ترمیم دندان‌های از دست رفته دارد که از جمله آنها می‌توان به این موارد اشاره کرد:

  • ایمپلنت در مقایسه با روش‌های دیگر جایگزینی دندان‌های از دست رفته، از دوام و ماندگاری بیشتری برخوردار است.
  • ایمپلنت در مقایسه با روش‌های دیگر جایگزینی دندان‌های از دست رفته، ساختار استخوان فک را به خوبی حفظ می‌کند و به نابودی و تحلیل استخوان فک منتهی نمی‌شود.
  • ایمپلنت نسبت به سایر روش‌های جایگزینی دندان‌های از دست رفته، ظاهر طبیعی‌تری دارد و به شکل مصنوعی و دست‌ساز به چشم نمی‌خورد.

به این جدول مقایسه‌ای بین روش ایمپلنت و سایر روش‌های جایگزینی دندان‌های از دست رفته دقت کنید:

ویژگی‌ها ایمپلنت دندان دندان مصنوعی بریج دندان
دوام بالا متوسط متوسط
نیاز به جراحی بله خیر بله
آسیب رساندن به دندان‌های مجاور خیر خیر بله

امروزه ایمپلنت به عنوان مناسب‌ترین گزینه پایدار برای جایگزینی دندان‌های از بین رفته شناخته می‌شود. 

فناوری به کار رفته در پیشرفت ایمپلنت

یکی از دلایل برتری ایمپلنت نسبت به سایر روش‌های ترمیم دندان‌ از دست رفته، فناوری است که در ورای ایمپلنت دندان نهفته و تاکنون تحولات بزرگی را برای پیشبرد آن به‌همراه آورده است. در واقع مهم‌ترین دستاورد فناوری در پیشرفت ایمپلنت‌ها را باید در افزایش دقت و کیفیت آنها جستجو کرد.

مهم‌ترین نقش فناوری در ایمپلنت را می‌توان در این موارد خلاصه کرد:

نقش فناوری در ابداع مواد جدید

  • ابداع روش‌های سازگار با بدن انسان
  • استفاده از آلیاژ‌های پیشرفته به منظور افزایش استحکام ایمپلنت
  • ابداع مواد جدید با قابلیت جوش خوردن سریع و دائمی در استخوان فک

مقایسه ایمپلنت با بریج دندانی

نقش فناوری در ابداع روش‌های نوین جراحی

  • امکان انجام جراحی‌های کم تهاجمی که منجر به بهبودی سریع‌تر محل درمان می‌شوند
  • بهره‌گیری از تابش‌های لیزر به منظور کاهش درد و خونریزی
  • ایجاد روش‌های نوین که منجر به کاهش مدت زمان جراحی شده‌اند

نقش فناوری در ابداع روش‌های نوین تصویربرداری سه بُعدی

تصویربرداری سه بُعدی که امروزه به وفور از آن استفاده می‌شود، به دندانپزشک این امکان را می‌دهد که وضعیت دهان و دندان بیمار را با دقت مورد بررسی قرار دهد. این تکنیک به ویژه در زمینه ایمپلنت دیجیتال از تأثیر بسیار زیادی برخوردار است. ایمپلنت دیجیتال با استفاده از فناوری‌های نوین از جمله تصویربرداری سه بُعدی و طراحی دیجیتال، باعث افزایش دقت و سرعت انجام ایمپلنت دندان و فعالیت‌های مربوط به ارزیابی پیش از آن شده‌اند. ضمن این‌که این فناوری نوین باعث افزایش ماندگاری ایمپلنت و کسب نتایج طبیعی‌تر از آن نیز شده است. 

به‌طور کلی، فناوری به دندانپزشکان امروزی کمک می‌کند تا درمان‌های بسیار مؤثرتر و باکیفیت‌تری را انجام دهند و ضریب رضایتمندی مراجعین را افزایش دهند. 

آیا ایمپلنت بهترین روش جایگزینی دندان های از دست رفته است

آیا ایمپلنت بهترین روش جایگزینی دندان‌های از دست رفته است؟

این‌که آیا ایمپلنت می‌تواند بهترین روش برای جایگزینی دندان‌های از دست رفته باشد یا خیر، پرسشی نیست که پاسخ آن برای همه افراد به یک صورت باشد؛ بلکه برای این منظور باید با توجه به شرایط خاص دهان و دندان، آستانه تحمل فرد، توان ترمیم کنندگی بدن فرد و بضاعت مالی وی و همچنین مدت زمانی که می‌تواند به آن اختصاص دهد به این پرسش پاسخ داده شود.

برای این منظور کافی‌ست طی یک جلسه مشاوره، از دندانپزشک مورد نظر خود بخواهید که با توجه به شرایط خاص بدن خود شما، به ویژه مشخصات دهان و دندان شما در مورد امکان استفاده از روش ایمپلنت اظهار نظر کند، و یا در غیر این‌صورت، روش‌(های) مناسب دیگر برای جایگزینی جای خالی دندان از دست رفتۀ شما را معرفی کند. 

امتیاز
تماس با ما
درخواست مشاوره
ارسال دیدگاه
آنچه می‌خوانید! ...