مراقبت های بعد از کاشت ایمپلنت

نکات ضروری برای بهبود سریع ایمپلنت دندان به خودی خود یک فرایند زمان‌بر، پرهزینه و حساس به حساب می‌آید که هم برای دندانپزشک و هم برای بیمار از اهمیت و حساسیت زیادی برخوردار است. بسیاری از افراد، عمل ایمپلنت را مفصل‌ترین و پیچیده‌ترین عملی می‌دانند که در طول عمر خود انجام داده‌اند. به همین دلیل، عمل ایمپلنت دندان نیاز به مراقبت‌های ویژه‌ای دارد که باید با دقت و جدیت مورد پیگیری قرار گیرد.

کلینیک دندانپزشکی پدیدار دنتال در ادامه این مطلب قصد دارد تا در مورد قیمت ایمپلنت دندان در تهران و مراقبت های بعد از کاشت ایمپلنت با شما صحبت کند. بنابراین اگر قصد انجام عمل ایمپلنت دندان را دارید و یا دوره عمل ایمپلنت دندان خود را پشت سر گذاشته اید و در دوران نقاهت آن به سر می‌برید، به شما پیشنهاد می‌کنیم که تا پایان این مطلب با پدیدار دنتال همراه باشید. 

چرا مراقبت ‌های پس از ایمپلنت دندان مهم است؟

ایمپلنت دندان مادام که به درستی نگهداری شود، می‌تواند به اندازه دندان‌های طبیعی دوام و ماندگاری داشته باشد. 

مراقبت‌های پس از ایمپلنت دندان 

ایمپلنت دندان مادام که به‌درستی نگهداری شود، می‌تواند به اندازه دندان‌های طبیعی دوام و ماندگاری داشته باشد. مهم‌ترین موارد مربوط به مراقبت‌های پس از ایمپلنت دندان عبارتند از:

  • رعایت پیوسته بهداشت دهان و دندان
  • تمیز کردن دقیق دندان‌ها
  • انجام معاینات دوره‌ای دندانپزشک به منظور نظارت بر سلامت و شرایط ایمپلنت دندان

مراحل مراقبت از ایمپلنت دندان

اگر می‌خواهید در جریان سلسله مراحل مربوط به مراقبت از ایمپلنت کامل فک بالا و پایین قرار بگیرید، این سلسله مراحل را دنبال کنید:

پس از جراحی ایمپلنت، مراقبت آنها را بی‌درنگ آغاز کنید

توجه داشته باشید که بین زمان پایان جراحی ایمپلنت دندان و آغاز فرایند مراقبت‌های ایمپلنت دندان، هیچ فاصله زمانی وجود ندارد. یعنی بی‌درنگ استراحت خود را آغاز کنید، با یک نفر همراه برای جلسه پایانی ایمپلنت مراجعه کنید، رانندگی نکنید، فراموش نکنید که داروهای بی‌هوشی شما همچنان تأثیر دارند، به ناحیه ایمپلنت دست نزنید و از شستشوی شدید آن خودداری کنید.

هر زمان که دچار ناراحتی و درد و خونریزی مشکوک شدید، مراتب را به دندانپزشک خود اعلام کنید و برای اطلاعات بیشتر مقایسه ایمپلنت با بریج و دندان مصنوعی را هم مطالعه کنید.. 

خونریزی احتمالی محل ایمپلنت را کنترل کنید

این‌که خونریزی محل ایمپلنت یا قرمزی بزاق بتواند تا سه شبانه روز پس از پایان جراحی ایمپلنت همچنان ادامه پیدا کند، امری کاملاً طبیعی است. بهترین روش برای کنترل این خونریزی استفاده از گاز استریل تا حدود یک ساعت با فشار پیوسته به‌وسیله دندان‌ها می‌باشد. زمانی که به خانه برمی‌گردید، هر ۶ تا ۱۰ ساعت یک‌بار و در صورت لزوم، این کار را تکرار کنید.

اگر حجم خونریزی از محل ایمپلنت بیش از حد باشد، یک چای سیاه کیسه‌ای مرطوب شده را جایگزین گاز کنید. اسید تانیک موجود در چای سیاه، رگ‌های خونی را منقبض و با استفاده از لکه‌های خونی روند خونریزی آن را متوقف می‌کند.

در مدت این سه شبانه‌روز که خونریزی طبیعی است، سعی کنید آرامش خود را حفظ کنید، سر خود را خم نکنید، صاف بنشینید، در زمان خواب ناحیه سر را با زاویه ۴۵ درجه نسبت به سایر نقاط بدن بالاتر نگه دارید و از ورزش‌های بدنی شدید بپرهیزید و اجسام سنگین بلند نکنید.

در این دوره، سیگار کشیدن، و تف کردن می‌توانند از لخته خشک شدن خون جلوگیری و از خونریزی حمایت به عمل آورند. 

درد را کنترل کنید

اگرچه ماهیت درد یک واکنش غیرارادی است، اما به‌طور کلی درد یکی از رایج‌ترین عوارض ایمپلنت دندان به حساب می‌آید؛ که در روزهای اول دندانپزشک متخصص برای تسکین آن داروهایی را تجویز می‌کند. البته این درد می‌تواند باعث اختلال در فرایند جوش خوردن استخوان با ایمپلنت شود. برای کنترل و مدیریت درد پس از ایمپلنت، تعداد، نوع و دُز مصرفی داروهای تجویز شده به وسیله دندانپزشک را با دقت استفاده کنید. 

تورم و کبودی محل ایمپلنت را کاهش دهید

معمولاً روز بعد از جراحی ایمپلنت دچار تورم و کبودی خواهید شد. در واقع لیفت سینوس می‌تواند باعث کبودی اطراف بینی و چشم شود. این تغییر رنگ دو سه روز پس از بازگشت به خانه به بیشترین میزان خود می‌رسد و سپس با یک شیب ملایم ناپدید می‌شود. اگر از تورم دندان اذیت هستید، می‌توانید یک کیسه یخ را به روی صورت خود و در نزدیک‌ترین ناحیه به محل ایمپلنت قرار دهید و آن را در هر مرتبه ۱۵ تا ۲۰ دقیقه نگه دارید و این کار را تا ۴۸ ساعت پس از جراحی ایمپلنت انجام دهید. 

در صورتی‌که قصد استفاده از داروهای شیمیایی برای برطرف کردن تورم و التهاب را دارید، حتماً با دندانپزشک خود مشورت کنید. مراقبت‌های دیگری مثل پرهیز از نمک خوردن، خوابیدن به حالت نشسته و هیدراته ماندن نیز می‌توانند باعث کاهش التهاب ناشی از ایمپلنت دندان شوند. 

به قدر کافی استراحت کنید

اگر شغل شما همراه با فعالیت‌های بدنی طاقت‌فرسا است، چند روز بعد از انجام ایمپلنت مرخصی بگیرید و از فعالیت بدنی و ورزش‌های شدید پرهیز کنید. استراحت ۸ ساعته هر شب را نیز جدی بگیرید. 

به رعایت بهداشت دهان و دندان پایبند باشید

بافت‌های نرم پیرامون ایمپلنت نیاز به یک محیط تمیز و بدون عفونت دارند. چون عفونت دشمن اصلی ایمپلنت به حساب می‌آید. بنابراین دندان‌های خود را مطابق با برنامه و چه‌بسا جدی‌تر از گذشته مسواک بزنید. اما مراقب باشید که پرز‌های مسواک با محل ایمپلنت برخورد نکنند. بهتر است تا یک هفته پس از انجام عمل ایمپلنت پس از هر وعده غذایی دهان را با یک لیوان آب گرم و یک قاشق چای‌خوری نمک شستشو دهید و سپس از محلول شستشوی کلرهگزیدین استفاده کنید تا محیط دهان کاملاً ضدعفونی شود. 

از یک رژیم غذایی مناسب پیروی کنید

دست‌کم یک هفته پس از انجام عمل جراحی ایمپلنت از خوردن و نوشیدن مواد غذایی گرم خودداری کنید. برای جویدن غذا بهتر است از سمت سالم دهان استفاده کنید و مایعات را به‌گونه‌ای بنوشید که از روی محل جراحی عبور نکنند. اما در عین حال رطوبت محل جراحی را حفظ کنید. برای نوشیدن مایعات از نی استفاده نکنید و غذاهای سفت و ترد نخورید.

در برنامه غذایی خود از مواد مغذی استفاده کنید تا بدن دچار کمبود مواد مفید برای جوش خوردن کامل ایمپلنت محروم نماند.

با سیگار و مشروبات الکلی خداحافظی کنید

اگرچه توصیه اکید ما برای حفظ سلامتی و طول عمر شما ترک دائمی سیگار و مشروبات الکلی است، اما اگر روی مصرف این مواد پافشاری دارید، دست‌کم تا مدت دو ماه پس از جراحی ایمپلنت نباید از آنها استفاده کنید. نیکوتین موجود در سیگار باعث انقباض رگ‌های خونی می‌شود و در روند خون‌رسانی و استخوان‌سازی و دفع عفونت اختلال ایجاد می‌کند. 

در مورد شروع مصرف مشروبات الکلی نیز باید دست‌کم ۷۲ ساعت پس از عمل ایمپلنت صبر کنید. ولی بهترین پیشنهاد ما به شما این است که دست کم یک هفته نوشیدن کلیه مشروبات الکلی را کنار بگذارید. چرا که مصرف زودهنگام مشروبات الکلی باعث کند شدن روند ایجاد رگ‌های خونی جدید می‌شود و این امکان وجود دارد که ایمپلنت به اندازه کافی با استخوان فک جوش نخورد. 

معاینات دوره‌ای دندانپزشک را جدی بگیرید

شاید لازم باشد که ۱۴ روز پس از انجام جراحی ایمپلنت، برای کشیدن بخیه به متخصص مراجعه کنید. اما به غیر از کشیدن بخیه تا هر زمان که دندانپزشک برای شما معاینات دوره‌ای را تجویز کند، از آنها پیروی کنید؛ چراکه در جلسات معاینه مشخص می‌شود که آیا روند استقرار ایمپلنت به‌خوبی در حال پیشرفت است یا خیر. همچنین دندانپزشک لثه‌های شما را نیز معاینه می‌کند تا آثار شکل‌گیری عفونت از بافت نرم لثه را زیر نظر داشته باشد. از این گذشته اگر به عادت دندان قروچه مبتلا هستید و یا ایمپلنت شما ضربه خورده باشد، دندانپزشک در همین معاینات دوره‌ای نسبت به ارائه راهکار اقدام خواهد کرد. 

نکات مهم در مورد مراقبت‌های پس از ایمپلنت

در این قسمت می‌خواهیم به‌طور خلاصه نکاتی در مورد مراقبت‌های بعد از کاشت ایمپلنت را بیان کنیم:

  • در چند روز اول از غذاهای نرم که نیاز به جویده شدن ندارند، استفاده کنید. استفاده از آب گوشت، سوپ خامه، سیب زمینی پوره شده، سُس سیب پودینگ، لبنیات، اسموتی و … توصیه می‌شود. یک هفته بعد از کاشت ایمپلنت می‌توانید به سراغ ماکارونی، سبزیجات پخته شده، تخم مرغ، برنج، نان نرم و … بروید.
  • تا مدتی از غذاهای اسیدی مثل میوه‌های اسیدی، گوجه فرنگی و …، خوراکی‌های سفت مثل چیپس، آجیل و غذاهای تند پرهیز کنید
  • در این مدت از مسواک و خمیر دندان بدون فلوراید که مخصوص ایمپلنت دندان است استفاده کنید.
  • تا یک هفته پس از عمل کاشت ایمپلنت از ورزش‌های سنگین خودداری کنید.
  • دویدن سخت با سرعت زیاد می‌تواند باعث ایجاد ضربه به ایمپلنت دندان شما شود.
  • یکی از بهترین ورزش‌ها برای بازگشت به فعالیت‌های روزمره شنا کردن است. ولی مراقب ضربه‌های احتمالی ناشی از آن باشید.

عوارض ناشی از عدم مراقبت‌ های بعد از کاشت ایمپلنت

عدم رعایت مراقبت‌های بعد از ایمپلنت می‌تواند این پیامدها را برای شما به همراه داشته باشد:

  • درد شدید همراه با تب
  • چرک و خونریزی در لثه
  • بوی بد دهان
  • شُل شدن ایمپلنت
  • قرمزی و تورم لثه 
5/5 - (1 امتیاز)
تماس با ما
درخواست مشاوره
ارسال دیدگاه
آنچه می‌خوانید! ...