عوامل موثر بر هزینه ایمپلنت

عوامل موثر بر هزینه ایمپلنت، تابع یک سری شرایط و شاخص‌هایی است که بدون در نظر گرفتن آنها هرگز نمی‌توان در مورد این هزینه‌ها صحبت کرد. ایمپلنت دندان، اگرچه یکی از روش‌های بسیار پُرطرفدار و رایج برای جایگزین کردن جای خالی دندان‌های از دست رفته می‌باشد، ولی دارای هزینه‌های خاص خود است که امروزه به دلیل کیفیت و راندمان بالایی که این روش درمانی دارد، بسیاری از افراد آن را به سایر روش‌های جایگزینی دندان‌های از دست رفته خود ترجیح می‌دهند.

کلینیک تخصصی پدیدار دنتال در ادامه این مطلب قصد دارد تا به بیان عوامل موثر بر هزینه ایمپلنت با شما صحبت کند. بنابراین اگر قصد انجام ایمپلنت را دارید و یا هنوز در مرحله تصمیم‌گیری برای انجام آن هستید، به شما توصیه می‌کنیم که حتماً تا پایان این مطلب همراه ما باشید.

عوامل موثر بر هزینه ایمپلنت دندان

زمانی که برای جلسه نخست به نزد دندانپزشک خود مراجعه می‌کنید، وی در قالب خدمات مشاوره‌ای که در آن جلسه به شما ارائه خواهد کرد، در مورد هزینه مربوط به ایمپلنت نیز توضیحاتی به شما می‌دهد. در واقع آنچه که تا قبل از جلسه مشاوره به شما اطلاع‌رسانی شده است، صرفاً در حد حدس و گمان و برآوردهای حدودی بوده است؛ ولی دندانپزشک با توجه به یک سری شرایط خاص خود شما، هزینه نهایی و قطعی ایمپلنت دندان را محاسبه و اعلام خواهد کرد.

به‌طور کلی، عوامل موثر بر هزینه ایمپلنت دندان عبارتند از:

تعداد ایمپلنت‌های مورد نیاز

طبیعی است که هر چقدر تعداد دندان‌های از دست رفته و جاهای خالی آنها در دهان شما بیشتر باشد، نیاز به ایمپلنت بیشتری خواهید داشت و هزینه ایمپلنت شما افزایش پیدا خواهد کرد. برای این منظور، دندانپزشک با استفاده از رادیوگرافی پرتو ایکس تعداد دندان‌های مورد نیاز برای ایمپلنت را برآورد می‌کند.

از این گذشته، اگر بیمار دارای بریج یا پروتز نیز باشد که نیاز به جایگزینی یا تقویت آنها هم باشد، تعداد ایمپلنت‌های مورد نیاز برای ایمن سازی آنها نیاز به هزینه خاص خود دارد.

تجربه نشان داده است که بیمار بهتر است توصیه‌های دندانپزشک در مورد تعداد و چگونگی کاشت ایمپلنت را با دقت مورد پیگیری قرار دهد.

محل قرار گرفتن ایمپلنت

یکی دیگر از شاخص‌هایی که دندانپزشک در زمان برآورد هزینه مربوط به ایمپلنت محاسبه می‌کند، محل دقیق قرار گرفتن جاهای خالی  لثه است که باید ایمپلنت شود. اگر قرار به کاشت ایمپلنت برای جایگزینی جاهای خالی جلوی دندان‌ها باشد، شکل و موقعیت قرار گرفتن آن باید با دندان‌های موجود سازگاری کامل داشته باشد تا لبخند بیمار را تحت تأثیر خود قرار ندهد. به همین دلیل، دندانپزشک باید از مواد با کیفیت‌تر و روش‌های پیشرفته‌تر و تمرکز بهتری برخوردار باشد تا به نتیجه مطلوب دست پیدا کند.

گاهی اوقات نیاز به اقدامات جانبی پیشرفته برای موقعیت‌های مکانی خاصی که باید کاشت ایمپلنت در آن صورت پذیرد، باعث بروز یک سری چالش‌ها می‌شود.

نیاز به استخراج کردن دندان

در برخی از موارد، دندان بیمار هنوز از لثه خارج نشده است. اما به دلیل اقدامات مخرب که نظم و سلامت دندان‌های مجاور آن را تحت تأثیر قرار می‌دهد، دندانپزشک ناچار به کشیدن دندان مخرب می‌شود. بیماری پریودنتال باعث پوسیدگی یا لق شدن دندان‌ها می‌شود. بدین ترتیب دندان باید پیش از عمل ایمپلنت دندان کشیده شود. لذا هزینه کشیدن این دندان(ها) نیز به عنوان یکی از عوامل موثر بر هزینه ایمپلنت دندان منظور می‌شود.

سنجش استحکام استخوان فک

پایه ایمپلنت باید در داخل استخوان فک قرار بگیرد تا به مرور زمان به آن جوش بخورد و سپس دندانپزشک اقدام به قرار دادن اباتمنت و روکش نهایی ایمپلنت کند. به همین دلیل یکی دیگر از شاخص‌هایی که دندانپزشک برای امکان‌سنجی و اعلام هزینه ایمپلنت اعلام می‌کند، سنجش تراکم استخوان است. اگر استخوان فک بیمار از تراکم کافی برخوردار باشد، دندانپزشک به راحتی اقدام به ایجاد حفره و قرار دادن پایه ایمپلنت در داخل آن می‌کند.

اما اگر ساختار استخوان فک بیمار به گونه‌ای نباشد که امکان پشتیبانی از ایمپلنت را داشت باشد، دندانپزشک ناچار به انجام پیوند بافت استخوان خواهد بود تا ایمپلنت از یک پایه و تکیه‌گاه مستحکم برخوردار باشد. عمل پیوند استخوان فک نیز یکی دیگر از فرایندهای جانبی ایمپلنت است که هزینه خاص خود را می‌طلبد.

آماده سازی اولیه محل کاشت ایمپلنت

دندانپزشک برای مشخص کردن محل دقیق قرار گرفتن پایه ایمپلنت نیاز به پرتوبرداری با پرتو ایکس و اسکن‌های دیگر از طریق فناوری‌های روز دارد. هر یک از این فناوری‌ها برای اطمینان از ارائه درست کاشت و اثربخشی طرح درمانی در پیش گرفته شده به وسیله دندانپزشک الزامی هستند و باید انجام شوند.

نوع و کیفیت مواد ایمپلنت دندان

کیفیت مواد به کار رفته در ایمپلنت، کشور سازنده، میزان اعتبار برند تولید کننده ایمپلنت دندان و … از جمله مواردی دیگری هستند که عوامل موثر بر هزینه ایمپلنت دندان هستند. علاوه بر این، نوع دندان مصنوعی یا تاجی که برای دندان در نظر گرفته شده است، دو شاخص دیگری هستند که بر روی قیمت ایمپلنت دندان تأثیر خواهند گذاشت.

سلامت دهان و دندان

گاهی اوقات ممکن است بیمار دچار بیماری لثه یا مشکلات دیگر دهان و دندان نیز باشد. در چنین شرایطی متخصص باید پیش از انجام ایمپلنت، نسبت به برطرف کردن بیماری‌های موجود اقدام کند. هر اقدامی در این زمینه باعث افزایش هزینه کاشت ایمپلنت دندان خواهد شد و یکی از عوامل موثر بر هزینه ایمپلنت خواهد بود.

هزینه‌های خاص کلینیک‌های دندانپزشکی

معمولاً در کلانشهرها که فاصله‌های زیادی بین مراکز سکونت و مراکز دندانپزشکی وجود دارد، هزینه تردد نیز یکی دیگر از هزینه‌هایی است که در مدت انجام کاشت ایمپلنت باید پرداخت شود.

از سوی دیگر، با توجه به اختلاف هزینه‌ها از جمله اجاره و قیمت تجهیزات، ممکن است قیمت تعرفه‌های دندانپزشکی در زمینه کاشت ایمپلنت در برخی از کلینیک‌ها در کلانشهرهای بزرگ مثل تهران ، بیش از سایر کلینیک‌های مستقر در شهرستان‌ها باشد؛ که این موضوع را نیز باید در جلسه مشاوره کلینیک دندانپزشکی غرب تهران یا شعبه های دیگر مطرح کنید.

هزینه ایمپلنت فوری

آنچه که تاکنون به شما بیان شد، در مورد ایمپلنت معمولی است که معمولاً چند ماه به طول می‌انجامد. ولی در ایمپلنت فوری که به آن ایمپلنت یک مرحله‌ای نیز گفته می‌شود، از یک روش پیشرفته برای پر کردن جاهای خالی دندان‌های از دست رفته استفاده می‌شود. بدین ترتیب که در این روش کاشت ایمپلنت و نصب روکش به صورت همزمان و یا دست کم در یک مدت زمان بسیار کمی انجام می‌شود.

در روش ایمپلنت فوری، به دلیل استفاده از روش‌های خاص و تجهیزات پیشرفته، هزینه بیشتری در مقایسه با ایمپلنت‌های سنتی پرداخت می‌شود. البته در این صورت، نه تنها مدت زمان کاشت ایمپلنت شما به طور چشمگیری کاهش پیدا می‌کند، بلکه هزینه کمتری بابت رفت و آمد پرداخت خواهید کرد و خیلی سریع زیبایی ظاهری و خنده‌های خود را باز خواهید یافت.

روش ایمپلنت فوری معمولاً برای ترمیم جاهای خالی دندان‌های جلو که نیاز به نتایج کوتاه مدت و فوری دارند، مناسب است.

خسارت ناشی از ایمپلنت غیر استاندارد

گول نخورید!

چیزی به نام ایمپلنت ارزان قیمت وجود ندارد. در واقع برخی از دندانپزشکان و کلینیک‌های سودجو اقدام به انجام تبلیغات دروغین در مورد ایمپلنت ارزان می‌کنند. آنچه که از آن به عنوان ایمپلنت ارزان قیمت یاد می‌شود، در واقع مجموعه‌ای از فعالیت‌ها و مواد اولیه غیر استاندارد و کم کیفیت است که از ماندگاری و اثربخشی مربوط به ایمپلنت‌های استاندارد برخوردار نیستند. فراموش نکنید که پذیرش ایمپلنت ارزان قیمت، اگرچه در کوتاه مدت مشکل شما را برطرف خواهد کرد، اما شما را درگیر هزینه‌های جانبی و‌ چه‌بسا عمل‌های جراحی پیچیده‌تری خواهد کرد که زحمت و هزینه آنها به مراتب چندین برابر بیش از ایمپلنت معمولی خواهد بود.

بنابراین به شما توصیه می‌کنیم که هرگز به تبلیغات مربوط به ایمپلنت ارزان قیمت توجه نکنید.

سخن پایانی

ایمپلنت اگرچه در حال حاضر پیچیده‌ترین و گران قیمت‌ترین روش برای برطرف کردن جای خالی دندان‌های از دست داده به حساب می‌آید، اما دارای هزینه نسبتاً بالایی است. ولی به هر حال بسیاری از هموطنان ما این روش را به تمامی روش‌های ترمیم جاهای خالی مثل روش بریج و دندان مصنوعی ترجیح می‌دهند.

در این مطلب، کلینیک دندانپزشکی پدیدار دنتال، فرایند ایمپلنت دندان را از دیدگاه هزینه مورد بحث و بررسی قرار داد و تمامی عوامل موثر بر هزینه ایمپلنت را به شما بیان کرد. اگر قصد انجام ایمپلنت دندان با بالاترین استاندارد و کیفیت و قیمت منصفانه را دارید، به شما توصیه می‌کنیم پدیدار دنتال را از دست ندهید و دست‌کم با تیم مشاورین این کلینیک یک مشورت تخصصی از دیدگاه فنی، درمانی و اقتصادی داشته باشید.

ما لبخندهای شما را پدیدار می‌کنیم.

امتیاز