بیمه و پوشش هزینه ایمپلنت

زمانی که صحبت از دندانپزشکی و ایمپلنت می‌شود، یکی از مهم‌ترین دغدغه‌هایی که به سراغ افراد می‌آید، بیمه و پوشش هزینه ایمپلنت و موارد مربوط به آن است. قیمت ایمپلنت دندان در تهران یکی از گرانترین فرایندهای درمانی در دندانپزشکی است. این هزینه زمانی ابعاد گسترده‌تری به خود می‌گیرد که یک یا دو فک به‌طور کامل ایمپلنت می‌شوند. بنابراین عقل حکم می‌کند که افراد به دنبال بیمه برای ایمپلنت یا بیمه دندانپزشکی برای ایمپلنت باشند تا از این طریق بتوانند دست‌کم بخشی از هزینه‌های ایمپلنت خود را پوشش دهند.

اهمیت این موضوع به‌قدری است که کلینیک تخصصی پدیدار دنتال در ادامه این مطلب می‌خواهد به موضوع بیمه و پوشش هزینه ایمپلنت بپردازد. بنابراین اگر در آستانه انجام عمل ایمپلنت دندان هستید، به شما پیشنهاد می‌کنیم که تا پایان این مطلب با پدیدار دنتال همراه باشید.

چرا بیمه برای دندانپزشکی اهمیت دارد؟

به‌طور کلی بیمه از دو حیث برای دندانپزشکی بسیار اهمیت دارد:

نخست به این دلیل که بخش زیادی از افراد جامعه از مشکلات دهان و دندان رنج می‌برند و هر چند سال یک‌بار گذار آنها به دندانپزشکی می‌افتد.

و نکته دوم این‌که بیماری‌های دهان و دندان، به‌ویژه دندانپزشکی از جمله ایمپلنت و ارتودنسی، دارای هزینه‌های گزافی هستند که درصد زیادی از افراد جامعه بدون پشتوانه بیمه نمی‌توانند به مشکلات درمانی خود بپردازند.

جالب است بدانید که متأسفانه قوانین بیمه کشور ما به‌گونه‌ای است که هیچ یک از بیمه‌های دولتی، خدمات دندانپزشکی را پوشش نمی‌دهند. در واقع، بیمه خدمات درمانی، بیمه خدمات کشوری، بیمه تأمین اجتماعی، بیمه روستایی، بیمه نیروهای مسلح و … هیچ سرفصل پوششی برای هزینه‌های دندانپزشکی در نظر ندارند.

اما در عین حال شرکت‌های بیمه در قالب بیمه تکمیلی اقدام به ارائه خدمات به درمان‌های دهان و دندان نیز می‌کنند؛ که در ادامه این مطلب می‌خواهیم به تشریح همین موضوع بپردازیم.

عوامل موثر در هزینه ایمپلنت دندان

عوامل مؤثر در هزینه ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان با توجه به عواملی که در زیر معرفی می‌شوند، از نوسان قیمت گسترده‌ای برخوردار است:

  • پست (یا فیکسچر؛ همان قطعه‌ای که مانند پیچ به داخل استخوان فک فرو می‌رود و نقش پایه ایمپلنت را بازی می‌کند)
  • اباتمنت (پایه یا اتصال دهنده پست با تاج دندان)
  • تاج (پروتز اصلی ایمپلنت دندان که تنها بخش ایمپلنت دندان است که به‌چشم می‌آید)
  • هزینه‌های مربوط به عمل جراحی ایمپلنت دندان
  • سایر هزینه‌های جانبی احتمالی مثل نیاز به پیوند استخوان یا لیفت سینوس
  • پیشینه و تخصص حرفه‌ای دندانپزشک
  • موقعیت جغرافیایی کلینیک دندانپزشکی

هزینه گزاف ایمپلنت دندان باعث شده است که بخش زیادی از افراد جامعه برای جبران جای خالی دندان از دست داده خود اقدام خاصی انجام ندهند و یا به روش‌های کم هزینه‌تر با ریسک بیشتر پناه ببرند. به‌عنوان مثال، روش بریج از کیفیت و ماندگاری روش ایمپلنت دندان برخوردار نیست. ولی به هر حال، برخی از افراد جامعه با پذیرش احتمال تحلیل و خرابی لثه، روش بریج را به روش ایمپلنت ترجیح می‌دهند. چون در واقع چاره‌ای جز این ندارند.

ویژگی‌های یک بیمه تکمیلی خوب برای دندانپزشکی

با وجود شرکت‌های گوناگون بیمه تکمیلی دندانپزشکی که در کشور وجود دارند، این بیمه‌ها از شرکتی به شرکت دیگر و از فردی به فرد دیگر تغییر می‌کنند و در واقع متناسب با نیازهای همان فرد انتخاب می‌شوند. معمولاً بیمه‌هایی که طیف گسترده‌ای از خدمات را ارائه می‌دهند، سقف تعهدات بالایی دارند و حق بیمه کم‌تری را دریافت می‌کنند. این قبیل شرکت‌ها می‌توانند مناسب‌ترین شرکت‌های بیمه کننده شما باشند.

یکی دیگر مشخصات یک بیمه تکمیلی خوب برای دندانپزشکی این است که پاسخ‌گو و مسئولیت‌پذیر باشد و در برابر شرایطی که ممکن است پس از درمان برای شما اتفاق بیافتد نیز در کنار شما باشد. بنابراین زمانی که قصد ثبت نام برای پذیرش پوشش بیمه تکمیلی دارید، حتماً به موضوع هزینه‌های جانبی پس از عمل نیز توجه داشته باشید. البته برخی از شرکت‌های بیمه کننده در این مورد ضعف‌هایی دارند.

هزینه ایمپلنت دندان به همراه بیمه

همان‌طور که در بالا هم اشاره شد، بیمه‌های پایه و دولتی هیچ‌گونه پوششی برای خدمات دندانپزشکی ندارند. در واقع بیمه‌های دولتی، درمان‌هایی مثل کامپوزیت، لمینت و ایمپلنت را در ردیف عمل‌های زیبایی قرار داده‌اند و هیچ‌گونه مسئولیتی در قبال پرداخت هزینه‌های مربوط به این قبیل عمل‌ها ندارند. اما برخی از شرکت‌های بیمه‌ تکمیلی و بانک‌ها هزینه ایمپلنت دندان را از طریق بیمه پرداخت می‌کنند.

هزینه ایمپلنت دندان به همراه بیمه

البته باید به این نکته توجه داشته باشید که پرداخت هزینه ایمپلنت دندان با بیمه تکمیلی حتماً باید بر اساس انتخاب نوع گروهی آن باشد. معمولاً برای بیمه تکمیلی گروهی، باید افراد همکار در یک شرکت یا سازمان باشند و در صورتی‌که دست کم ۵۰ نفر تحت پوشش یک بیمه مورد نظر قرار داشته باشند، امکان استفاده از خدمات بیمه برای دندانپزشکی نیز وجود خواهد داشت.

اگر تاکنون در مورد سقف تعهد بیمه تکمیلی خود برای دندانپزشکی اقدام نکرده‌اید، خیلی سریع و از طریق تلفن و یا مراجعه حضوری، این رقم تعهد را از شرکت بیمه خود استعلام کنید.

استفاده از خدمات بیمه برای ایمپلنت دندان

به طور کلی، هر بیمه تکمیلی باید بر اساس یک بیمه پایه ایجاد شود. اگر شما نیز جزو آن دسته از افراد جامعه‌ هستید که از بیمه پایه مثل بیمه خدمات درمانی، بیمه تأمین اجتماعی، بیمه نیروهای مسلح، بیمه روستایی و یا بیمه اصناف استفاده می‌کنید، می‌توانید بر اساس گروه‌های حداقل ۵۰ نفره اقدام به درخواست بیمه تکمیلی کنید.

در زمان انتخاب بیمه تکمیلی مناسب، تعرفه تعهدات پوشش بیمه‌ای مذکور برای خدمات دندانپزشکی از جمله ایمپلنت، لمینت ارتودنسی و … را جویا شوید. توجه داشته باشید که برخی از شرکت‌های بیمه‌ای ابتدا خود را متعهد به پرداخت هزینه‌های دهان و دندان می‌دانند. اما در زمان نیاز به پرداخت خسارت‌های مربوطه، برخی از سرفصل‌های خاص دندانپزشکی از جمله ایمپلنت و لمینت را استثنا قرار داده و در قبال آنها هیچ مسئولیتی را متقبل نمی‌شوند.

به همین دلیل در زمان بررسی شرکت‌های بیمه تکمیلی مختلف، به ریز سرفصل‌های تعهد آن شرکت‌ها توجه داشته باشید.

اگر بیمه هزینه ایمپلنت را پوشش نمی‌دهد چه کار کنیم؟

در صورتی که بیمه شما به‌گونه‌ای نیست که از عهده هزینه‌های دهان و دندان برآید، می‌توانید به‌جای انصراف از ادامه روند درمانی دندان‌های خود و تحمل رنج و مشقت و استرس، به کلینیک‌های دندانپزشکی مراجعه کنید که از خدمات اقساطی برخوردارند.

اگر بیمه هزینه ایمپلنت را پوشش نمی‌دهد چه کار کنیم؟

کلینیک دندانپزشکی پدیدار دنتال یکی از معدود کلینیک‌هایی است که به معنای واقعی از خدمات اقساطی نیز برخوردار است و بیماران می‌توانند در ازای ارائه تعهد کسر از حقوق و یا ودیعه چک اقدام به استفاده از خدمات بیمه‌ای این مرکز نمایند.

چگونگی پرداخت هزینه ایمپلنت دندان با بیمه تکمیلی

اگر قصد انجام عمل کاشت ایمپلنت دندان با استفاده از بیمه تکمیلی را دارید، دو راهکار به شما توصیه می‌کنیم:

راهکار نخست، انجام درمان در مراکز مورد نظر خود شماست. در این روش شما آزاد هستید که در هر یک از کلینیک‌های تخصصی دندانپزشکی که تمایل دارید، مورد عمل کاشت ایمپلنت قرار گیرید. در این روش شما کل هزینه‌های درمانی را به طور نقدی به حساب کلینیک واریز می‌کنید و یا از خدمات اقساطی آن مرکز برخوردار خواهید بود.

به هر حال، چه نقد و چه قسط کل هزینه‌ها را خود شما پرداخت خواهید کرد. سپس مرکز دندانپزشکی مذکور یک نامه با قید تاریخ، شرح عمل و میزان هزینه پرداخت شده شما به همراه گزارشات پزشک از جمله تصاویر رادیوگرافی با مُهر پزشک مرکز به شما ارائه می‌دهد؛ که شما با استفاده از آن نامه می‌توانید بخشی از هزینه ایمپلنت دندان خود را از شرکت بیمه پس بگیرید.

چگونگی پرداخت هزینه ایمپلنت دندان با بیمه تکمیلی

البته مبلغ پرداختی شما در هر دو روش به یک اندازه است و تنها اختلاف این دو روش در نحوه پرداخت هزینه می‌باشد.

راهکار دوم به این ترتیب است که شما فقط باید به مراکز طرف قرارداد بیمه تکمیلی خود مراجعه کنید. در این زمینه، لازم است ابتدا به سایت شرکت بیمه کننده خود مراجعه کنید و فهرست درمانگاه‌ها یا مطب‌های دندانپزشکی طرف قرارداد با آن را جویا شوید. حال با مراجعه به هر یک از مراکز طرف قرارداد با بیمه تکمیلی خود می‌توانید از سقف پوشش بیمه‌ای مجاز برخوردار شوید و از پرداخت تمام یا بخشی از هزینه‌های ایمپلنت خود معاف شوید.

سخن پایانی

با توجه به هزینه‌های گزاف خدمات بهداشت و درمان در کشور ما، موضوع بیمه از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. اما این اهمیت زمانی دوچندان می‌شود که قرار به استفاده از خدمات گران قیمتی همچون ایمپلنت دندان یا هر فرآیند ترمیمی دیگر باشد. در بیشتر موارد، ایمپلنت دندان تحت پوشش هیچ بیمه‌ای قرار ندارد و تنها افرادی می‌توانند از آن استفاده کنند که بر اساس یکی از بیمه‌های پایه تحت پوشش قرار داشته باشند؛ و از سوی دیگر، در قالب گروه‌های ۵۰ نفر به بالا با یک شرکت بیمه تکمیلی قرارداد داشته باشند.

کلینیک دندانپزشکی پدیدار دنتال در این مقاله تلاش کرد تا شما را با چگونگی استفاده از خدمات بیمه تکمیلی برای انجام عمل ایمپلنت دندان آشنا کند.

امتیاز