آخرین تکنولوژی های ایمپلنت به آن دسته از فناوری هایی گفته می شود که اگرچه از مکانیزم و رویکرد متفاوتی برخوردارند، ولی در نهایت به یک جای خالی ایمپلنت شده و پر شده در لابلای دندان ها ختم می شوند. ایمپلنت دندان که امروزه رایج ترین و پیشرفته ترین روش برای پر کردن جاهای خالی ناشی از دندان های از دست رفته می باشد، خود حاصل پیشرفت های چشمگیرتری در این زمینه می باشد. در واقع ایمپلنت به عنوان یک بیس مشتمل بر روش های دیگری نیز هست که هر یک در نهایت، به عبارت کلی “ایمپلنت” دست پیدا می کند. آخرین تکنولوژی های ایمپلنت، یک بحث بسیار جدید دندانپزشکی به حساب می آید؛ که البته بسیاری از بیماران و مراجعین به کلینیک ها و مطب های دندانپزشکی نیز به دنبال استفاده از این فناوری ها هستند.
کلینیک دندانپزشکی پدیدار دنتال در ادامه این مطلب قصد دارد در مورد آخرین تکنولوژی های ایمپلنت و یا ایمپلنت های جدید صحبت کند. بنابراین اگر شما نیز جزو آن دسته از هموطنانی هستید که از جای خالی دندان رنج می برید، بهتر است تا پایان این مطلب با پدیدار دنتال همراه باشید تا بتوانید با آخرین تکنولوژی ایمپلنت آشنا شوید.
آخرین تکنولوژی ایمپلنت دندان کدام است؟
ایمپلنت دندان از زمانی که ابداع و وارد کلینیک ها و درمانگاه های دندانپزشکی گردیده است تاکنون دستخوش تحولات بسیار زیادی شده است. در واقع روش ها، ابزار و مواد جدیدی که وارد حوزه ایمپلنت شده اند، هر یک باعث بهینه سازی و بروز شدن آن گردیده اند؛ به طوری که امروزه دندانپزشک می تواند ایمپلنت دندان را با استفاده از چندین تکنولوژی پیشرفته و امروزی انجام دهد؛ که هر یک دارای ویژگی ها، شرایط، معایب و مزیت های خاص خود است. ما در ادامه این مطلب قصد داریم تا آخرین تکنولوژی ایمپلنت دندان را به شما معرفی کنیم.
تکنولوژی ایمپلنت دندان به روش پانچی
تکنولوژی پانچی یکی از روش های جدید در ایمپلنت است که به مراجعه کننده امکان می دهد دندان های سالم و زیبایی داشته باشد. روش پانچی به دلیل آن که از دقت بالایی برخوردار است، یکی از بهترین روش ها برای جایگزینی دندان های طبیعی از دست رفته می باشد. با استفاده از تکنولوژی ایمپلنت پانچی، کاشت دندان می تواند سریع تر، دقیق تر و با درد و عوارض جانبی کمتری انجام شود. ایمپلنت پانچی به بیمار این امکان را می دهد که دندان های محکم و طبیعی در کمترین زمان ممکن داشته باشد. از سوی دیگر به دلیل شباهت بسیار بالایی که به دندان های طبیعی کنار خود دارد، هرگز نمی توان تمایزی بین دندان حاصل از ایمپلنت پانچی و دندان طبیعی قائل شد.
عملکرد تکنولوژی پانچی در ایمپلنت دندان
دندانپزشک برای کاشت دندان به روش پانچی، نخست باید یک سری بررسی های بالینی بر روی دهان و دندان مراجعه کننده انجام دهد و سپس با در نظر داشتن تمامی شرایط، عملیات پانچ ایمپلنت را آغاز کند. برای این منظور دندانپزشک اقدام به ایجاد سوراخ از طریق پانچ کردن در داخل لثه بیمار می کند. یکی از شرایط ضروری برای انجام ایمپلنت به روش پانچ، حجم و استحکام کافی در استخوان فک بیمار است.
در روش پانچ، طول مدت درمان به طور چشمگیری کاهش پیدا می کند و به همین دلیل رضایت بیمار افزایش پیدا می کند. البته توجه داشته باشید که در فناوری پانچ، درد و خونریزی کم تری نیز متوجه بیمار خواهد بود. تکنولوژی پانچ برای ایمپلنت امکان بازیابی دندان های محکم و بسیار شبیه به دندان های طبیعی را در کم ترین زمان ممکن به همراه دارد.
شرایط لازم برای استفاده از تکنولوژی پانچ
دندانپزشک اگر قصد استفاده از آخرین تکنولوژی های ایمپلنت از جمله تکنولوژی پانچ را داشته باشد، باید این موارد را مورد بررسی قرار دهد. در واقع عدم تحقق هر یک از این موارد، می تواند کیفیت و خروجی کار پانچ را تحت تأثیر خود قرار دهد.
- سلامتی لثه و دهان
- استحکام حجم و ارتفاع فک استخوان در محل ایمپلنت
- سلامت عمومی بیمار از لحاظ پشت سر گذاشتن عمل جراحی دهان
- عدم وجود بیماری های زمینه ای کنترل نشده
البته در مورد بیماری های زمینه ای باید به این نکته توجه داشته باشید که اگر فرد مبتلا به یک بیماری زمینه ای کنترل شده باشد، باید آخرین وضعیت آن بیماری به همراه داروهایی که برای آن مصرف می کند را به اطلاع دندانپزشک برساند.
مراحل انجام ایمپلنت پانچی
ایمپلنت با استفاده از تکنولوژی پانچ یک فرایند بسیار ساده دارد که به این ترتیب انجام می شود:
- ابتدا دندانپزشک معاینات اولیه را انجام می دهد و یک تصویربرداری سه بُعدی از محل مورد نظر تهیه می کند.
- چنان چه نیاز به انجام عمل پیوند استخوان فک باشد، این کار را انجام خواهد داد.
- برای آغاز کاشت دندان بی حسی حدود ۱۰ دقیقه ای انجام می شود.
- حال با توجه به تصویربرداری و جای دقیق ایمپلنت، دندانپزشک بدون بریدن لثه، ایمپلنت را به روش پانچ کردن در محل مورد نظر فرو می کند.
- بدین ترتیب می توان در کمتر از یک ساعت، یک یا چند ایمپلنت را در محل های مورد نظر قرار داد.
پیوند استخوان فک برای ایمپلنت پانچی
حتا در زمان استفاده از آخرین تکنولوژی های ایمپلنت، یعنی ایمپلنت پانچی، اگر دندانپزشک به این نتیجه برسد که استخوان فک بیمار از استکان و تراکم لازم برای نگهداری پایه ایمپلنت برخوردار نیست، طی یک عمل فرعی اقدام به انجام عمل پیوند استخوان فک خواهد کرد و سپس در بافت استخوانی ایجاد شده در فک، اقدام به پانچ و کاشت ایمپلنت می کند.
مزایای ایمپلنت به روش پانچ
ایمپلنت پانچ دارای مزیت هایی است که عبارتند از:
- دارای امنیت بالا و بدون خونریزی
- مدت زمان عمل بسیار کمتر از روش های معمولی
- بدون نیاز به بخیه
- درد بسیار کمتر در مقایسه با روش های ایمپلنت سنتی
معایب ایمپلنت به روش پانچ
ایمپلنت به روش پانچی نیز مثل تمامی روش های دیگر درمانی در کنار مزیت هایی که دارد، می تواند معایبی نیز داشته باشد. مهمترین معایب ایمپلنت پانچی عبارتند از:
- احتمال بروز عفونت به دلیل وجود ایمپلنت در فک
- احتمال آسیب دیدن دندان های کناری یا رگ های خونی دهان
- احتمال بروز دردهای عصبی خفیف و حالت هایی شبیه به گزگز یا بی حسی در دندان های طبیعی و لب ها
- احتمال بروز کمی ناراحتی پس از هر روش کاشت دندان (اگر مبتلا به مشکلات سینوسی هم باشید)
البته توجه داشته باشید که بروز کمی تورم و خونریزی جزئی پس از کاشت ایمپلنت به روش پانچی، کاملاً طبیعی است و اثر آن به زودی از بین خواهد رفت.
تکنولوژی ایمپلنت لیزری
ایمپلنت لیزری روش دیگری برای داشتن دندان های زیبا و محکم است؛ که یک روش بدون درد و خونریزی به حساب می آید. کاربرد لیزر در علم پزشکی و به ویژه در دندانپزشکی یک امر کاملاً بدیهی و واضح به نظر می رسد. امروزه جراحی های دهان و دندان با استفاده از لیزر، نیاز به برش و تخریب لثه را به کم ترین میزان ممکن رسانیده اند و از این رو بیمار، خونریزی و درد کم تری را احساس خواهد کرد.
از این گذشته، ایمپلنت لیزری از دقت بسیار بالاتری برخوردار است و احتمال عفونت های دندانی را به طور چشمگیری کاهش می دهد. به طور کلی، ضریب اطمینان ایمپلنت لیزری از بسیاری از روش های دیگر ایمپلنت بالاتر است.
نکته دیگری که در مورد ایمپلنت لیزری باید به آن اشاره شود، این است که در این روش ایمپلنت نیز اگر استخوان فک بیمار از استحکام و تراکم کافی برخوردار نباشد، دندانپزشک ناچار به انجام عمل پیوند استخوان فک خواهد بود. پس از جوش خوردن استخوان و اطمینان پزشک از دستیابی به یک استخوان فک سالم با حجم کافی، می توان با استفاده از روش لیزر نسبت به ایجاد سوراخ در استخوان فک و کاشت پایه ایمپلنت اقدام کرد.
تکنولوژی ایمپلنت فوری
یکی دیگر از آخرین تکنولوژی های ایمپلنت دندان، ایمپلنت دندان فوری است. ایمپلنت فوری یکی از روش های پیشرفته دیگر در ایمپلنت دندان به حساب می آید؛ که مزیت های زیادی را با خود به همراه دارد. ایمپلنت فوری، همان گونه که از نام آن نیز پیداست، می تواند در یک جلسه انجام شود. البته دندانپزشک در زمان انجام ایمپلنت دندان به روش فوری نیز ممکن است با مشکل کمبود بافت استخوان فک مواجه شود که در این صورت ناچار به استفاده از روش پیوند استخوان خواهد بود.
مزایای ایمپلنت فوری
از جمله مزایای ایمپلنت فوری می توان به این موارد اشاره کرد:
- کاهش طول زمان کاشت دندان
- کاهش درد بیمار پس از کاشت دندان
- کاهش تورم پس از کاهش دندان
- مناسب برای افرادی که نیاز به روکش فوری دارند
- مناسب برای افرادی که از جراحی کاشت دندان می ترسند
- کاهش حجم خونریزی
- بدون دوره نقاهت
- محافظت از لثه بین دندانی و حفظ زیبایی دندان های قدامی
- جلوگیری از گیر کردن مواد غذایی در دندان های خلفی
- رفاه و راحتی بیمار حین و پس از عمل جراحی
- کاهش عوارض پس از عمل جراحی به دلیل عدم برش لثه
معایب ایمپلنت فوری
ایمپلنت فوری دندان در کنار مزیت هایی که دارد، می تواند معایبی نیز به همراه داشته باشد؛ که مهم ترین معایب آن عبارتند از:
- هزینه نسبتاً بالا در مقایسه با کاشت ایمپلنت دندان با روش معمولی
- مبتنی بر یک مرحله لابراتواری بسیار حرفه ای و تخصصی
- مدت زمان بسیار زیاد برای طراحی و عملیات پیش از کاشت ایمپلنت
- نیاز به نرم افزار خاص و اسکنر
سخن پایانی
آخرین تکنولوژی های ایمپلنت معمولاً موضوعی است که بسیاری از دندانپزشکان در محافل علمی و تخصصی خود مطرح می کنند. هر ساله سمینارها و همایش های زیادی پیرامون جدیدترین دستاوردهای مربوط به ایمپلنت دندان برگزار می شوند تا متخصصان، یافته های جدید خود در زمینه کاشت دندان و ترمیم نقاط خالی ناشی از دندان های از دست رفته را با هم به اشتراک بگذارند.
کلینیک دندانپزشکی پدیدار دنتال در این مطلب تلاش کرد تا شما را با چند مورد از آخرین تکنولوژی های ایمپلنت دندان یعنی تکنولوژی پانچی و پس از آن تکنولوژی لیزر و همچنین روش کاشت ایمپلنت فوری آشنا کند. توجه داشته باشید که این روش ها اگرچه حاصل جدیدترین فناوری های به دست آمده در زمینه دندانپزشکی هستند، اما نیاز به شرایط و زیرساخت های خاصی دارند و نمی توان آنها را برای همه بیماران تجویز کرد.
کلینیک دندانپزشکی پدیدار دنتال این افتخار را دارد که پذیرای بیماران و مراجعین محترم از تهران بزرگ و سراسر کشور می باشد و همواره امکان ارائه خدمات پزشکی پیشرفته از جمله پیشرفته ترین روش های ایمپلنت دندان را دارد.